Tolka din penningregel

0

Oops! Nu har du fått fatt i en penningregel, kanske som det klassiska ” pengar är ett nödvändigt ont” och nu kan du börja läsningen av din penninglagbok. Nu kanske du känner dig redo för att börja tolka din penningregel på ett nytt sätt. Tex ”pengar är ett nödvändigt ont”; Det gör att jag alltid gör en budget så min valfrihet ökar. Eller det gör att jag bestämmer mig för vilka risker jag vill ta. Det intressanta som händer i processen är att du stället för att var låst i en omedveten drivkraft kan skapa valfrihet. Du kan göra dina val innan det har hänt och inte tvingas till att efterhand konstatera vad som hänt. Just penningregeln pengar är ett nödvändigt ont gör att väldigt många människor, inte gör någonting alls. De hindrar sig själv från att göra det de innerst inne vill. Tänk bara på statistiken över hur många som stannar på ett arbete som de inte alls gillar.

Lämna ett meddelande